Recept:Vegetarisk pasta carbonara
Vegetarisk pasta carbonara
Kategorier:
Fler recept med:
Att kalla det här en pasta carbonara är kanske falsk marknadsföring – här används nämligen rökt tofu i stället för bacon. Men gott blir det!
Ingredienser
För 2 personer
- 11 squashsquash
200 gram
- ett par kvistar färsk timjan
- 1 klyfta6 gramvitlök
- 1 paket fast, rökt tofu
- 2 ägg
- parmesan
- 0,5 dl grädde
- svartpeppar
- salt
- 200 gram pasta
- olivolja
Arbetstid: 20 min
- Häll upp pastavattnet och sätt det på plattan, så får det koka upp medan du förbereder resten
- Skär både tofu och squash i stavar, tärningar eller liknande
- Hacka vitlök och timjan
- Häll en skvätt olivolja i en stekpanna och hetta upp.
- Lägg pastan i den kokande vattnet och ta tid enligt instruktionerna på paketet
- Stek squash och tofu i 5 – 7 minuter, beroende på hur stora bitarna är, på medelhög värme. Salta lätt. Lägg i vitlöken och timjanen mot slutet.
- Finriv omkring en deciliter parmesan.
- Vispa ihop ägg och grädde i en bunke, och rör ner den finrivna parmesanen.
- Ta av stekpannan från plattan och vänta tills den svalnat så mycket att det slutat fräsa i den. Slå då över ägg- och gräddkrämen i bunken, och rör om.
- Krydda till sist med svartpeppar och salt, efter smak, och kanske lite extra parmesan och timjan för att det ser snyggt ut.
- Servera genast.
Helst ska pastan vara rykande varm, så försök tajma matlagningen så att både sås och pasta blir klara samtidigt!
Senast uppdaterad 2012-06-09 12:55